МЕНЮМеню

Полезно

Готови за детската градина

2015-09-14

Детската градина е началото на обучението на вашето дете, а първите преживявания там могат да окажат влияние на целия му живот, неговите провали и победи могат да се отразят на самооценката и мотивацията в бъдеще. Затова е важно самото начало.

Но как да разберем дали детето е готово за детска градина. За училище си има срокове за предучилищната група също, но точният момент за всяко дете е различен. Наблюдавайте дали детето ви дружи с други деца, как се държи пред техните родители, използвайте родителската си интуиция и ако трябва поискайте съвет за развитието на детето от професионалист. Някои родители предпочитат да отложат времето за  детска градина и да записват детето направо в предучилищна група в училище. Но всъщност детската градина е важна, за да напредне детето, не само да добие нови знания за света около него, но и да се развива социално, да стане по-атлетично, помага за развитието му като цяло.

Изследвания показват, че децата, които са достатъчно големи да бъдат приети в детска градина, но са били приети след година не показват толкова добри резултати, колкото децата започнали детска градина в нормално време. Друго проучване показва че детето, което е по-голямо за неговата група повишава риска от проблеми в поведението по време на израстването си.

За да се наслаждава детето на игрите в детската градина и на новите запознанства, то трябва да е здраво като връсниците си, грижете се за неговата храна за достатъчния му сън, за годишните прегледи и имунизации.

Помогнете на детето да свиква с рутината на деня, кога е време за игра, кога за хранене и кога за сън. Непрекъснато окуражавайте детето да се учи, питайте го за цветове и форми у вас, показвайте му числа и букви. Намирайте време да четете да казвате стихчета и за игри с детето си. Винаги се възползвайте да разширявате хоризонтите на неговото знание. Заведете го на музей, запишете го в определена група по спорт или рисуване. Насърчавайте груповите дейности, дори когато е още малко. Това помага не само на детето за новото в детската градина, помага му да стане част от света и да го опознае.  

Събития

Център за детско здраве “Ниш”, с подкрепата на ЛК Русе Сексагинта Приста, за поредна година се включва в световната инициатива в подкрепа на кърменето. Тази година събитията са под мотото “Защитата на кърменето - споделена отговорност” и насочваме фокуса към необходимите общи усилия за повече кърмени бебета и подкрепени майки.
Виж повече
За пета поредна година ще отбележим заедно Световната седмица на кърмене, в подкрепа на русенските семейства.
Виж повече
Детски играчки за щастливи малчугани

Дейности

График