МЕНЮМеню

Събития

Много нови забавления в Детски център Ниш

2018-02-05

През тази година Детски център Ниш предлага много нови забавления, а именно модерни танци за начинаещи и напреднали танцьори, занимания по Пилатес за родители, детска занималня с приказко и пясъко терапия, занимания по метода на Монтесори, развиване на театрални умения с постановки на английски език.

Танците:

В днешно време когато повечето деца прекарват свободното си време вкъщи пред телевизора или компютъра, танците са забавен начин да станат физически по-активни и да водят здравословен начин на живот. В допълнение към физическата активност, танците са много полезни за правилното социализиране на децата. Уроците по танци могат да подобрят социалните и комуникативни умения при децата, да ги научат да работят и да бъдат част от екип, да си създадат нови приятели и да се научат на доверие и изпълнителност.

Целевата група е за деца от 7 до 14г. Ще се учат готови хореографии на модерни денс парчета и ще се забавляваме много. Заповядайте!

Пилатес:

„Добрата физическа форма не може да се постигне с пожелания, нито може просто да се купи. Добрата физическа форма е първата предпоставка за щастие.”

Джоузеф Пилатес

Методът "Пилатес" е идеален избор за поддържане на форма - укрепва и тонизира мускулите, подобрява стойката, дава гъвкавост и равновесие, слива в едно ума и тялото .

Каним ви да опитате този нежен и ефективен начин за подобряването на формата и здравето си. А за тези от Вас, които нямат с кого да оставят децата, за да спортуват, предлагаме занималня за деца от 5 до 12 годишна възраст по същото време.

Занималнята:

Професионален педагог ще предложи на децата да се забавляват, играят и учат докато чакат родителите си непосредствено до залата, в която ще тренирате. Приказко-терапия и пясъчна терапия за деца ще бъдат част от забавлението.

Всяко занятие ще е с различна тематика. Част от програмата е класът „Завръщането към корените" например, по време на който ще играем на забравените народни игри, ще четем български приказки и гатанки от времето на баба и дядо. Приказкотерапията като метод в психотерапията е известна на човечество от хиляди години, а като течение в съвременната психотерапия възниква неотдавна.

Школата по чужди езици чрез театър:

Школата по английски език чрез театър „Целият свят е сцена” е създадена в навечерието на 450-годишния юбилей на Шекспир, който всички почитатели на театъра по света отбелязват тази година. Участници в нея са деца и възрастни, които обичат театралното изкуство и се вдъхновяват от идеята да изучават езика на Шекспир, превъплъщавайки се в негови герои и не само…

Идеята за изучаване на чужди езици чрез театрални форми  е много популярна и е залегнала в повечето учебни помагала и методики за чуждоезиково обучение. В най-опростен вид това са т.нар. „ролеви игри”, които са включени във всички учебници по чужди езици.

Школата е подходяща за деца над 4 години.

График (не е окончателен)

Пилатес: Вторник и Четвъртък от 18.30 часа за мами с деца, като по време на Пилатеса се провеждат и занимания в детската занималня.

Телефон за предварително записване: 0886 00 06 73, Марина

Модерни танци: Понеделник и Сряда от 18.00 часа

Телефон за предварително записване: 0878 94 71 35, Деница

Театрална школа: Вторник и четвъртък 17.00 часа, събота  - 11.00 часа

Телефон за предварително записване: 0888 13 60 65, Мая Мицова

Събития

За пета поредна година ще отбележим заедно Световната седмица на кърмене, в подкрепа на русенските семейства.
Виж повече
На 16 юни в Център за детско здраве Ниш ще преглежда д-р Кремена Димитрова, детски нефролог. Можете да си запишете час на телефон 0888 731 061.
Виж повече
Детски играчки за щастливи малчугани

Дейности

График